Αρχική Εταιρεία Τεχνολογία LED
Τεχνολογία LED

Οι δίοδοι εκπομπής φωτός ή LED, είναι γνωστές για τη χρήση τους σε διάφορα είδη ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Τα τελευταία χρόνια όμως χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην δημιουργία λαμπτήρων οικιακού αλλά και βιομηχανικού φωτισμού.

Τα αρχικά LED προέρχονται από το "light-emitting diode". Πρόκειται για μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία, της οποία η απόδοση στις διάφορες εφαρμογές φωτισμού είναι κατά πολύ υψηλότερη από τις παραδοσιακές ενεργοβόρες εφαρμογές πυρακτώσεως. Στην σύγκριση δε με την επίσης σύγχρονη τεχνολογία λαμπτήρων φθορισμού μικρού μεγέθους , προσφέρει μεγαλύτερη ή ισάξια ενεργειακή απόδοση, με σημαντικά όμως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής . Οι λαμπτήρες LED αν και σχετικά νέα προϊόντα έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να αντικαταστήσουν αποτελεσματικά τόσο τους διαφανείς όσο και τους ημιδιαφανείς λαμπτήρες πυράκτωσης σε όλο το φάσμα των εφαρμογών.

Οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν έως και 80% λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυράκτωσης, ενώ είναι πλήρως οικολογικοί αφού δεν περιέχουν υδράργυρο, προσόν που τους κάνει πολύ φιλικούς προς το περιβάλλον.

 

Δημοσκόπηση

Εσείς τοποθετήσατε λαμπτήρες LED αντί για πυρακτώσεως ή φθορισμού;
 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε για τα καινούργια προϊόντα καθώς και γενικά νέα σχετικά με τη bgeLed.
ερώτηση ασφαλείας: 1 + 1 =
Όνομα:
Email:

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες σε σύνδεση